En delgivningsman

”Delgivning är ett sätt för en myndighet att säkerställa att den som berörs av ett mål eller ärende har fått del av viktig information. Delgivning sker oftast genom att en handling skickas till den som berörs av målet/ärendet eller till den som är behörig att företräda den berörda personen eller företaget.”

Brandman, skådespelare, journalist eller idrottsproffs är drömmar som barn har när de växer upp om vad de vill jobba med i framtiden. Men när man tänker på hur samhället ser ut så finns det så otroligt många spännande yrken som man inte ens tänker på – och inte ens vuxna. Ett yrke som många inte tänker på men finner lugn av att det finns är en delgivningsman.  Vi har i det inledande citatet från Sveriges domstolar gett en liten bild av vad en delgivningsman är för något. Kronofogdar är med andra ord viktiga för att du som långivare ska känna trygghet i att låna ut pengar och säkerställa att du ska få tillbaka dem.

Jobba som delgivningsman

Har du koll på siffror och gillar ordning så kan detta vara ett jobb för dig. För att få ett jobb på en delgivningsbyrå krävs det att du har en utbildning inom ekonomi och marknadsföring, men även goda kunskaper inom samhällsvetenskap, juridik och psykologi. Vad som är meriterande är även att du har god datorvana samt körkort. Något som idag är en självklarhet för många vuxna. Ja, känner du att detta passar in på dig så kanske detta är din framtid. Det är i alla fall ett jobb som alltid kommer att behövas.